Olympiáda nemá závisieť od vakcíny. Výbor dostal radu od WHO

TA3 TASR
29.4.2020 13:11

Konanie olympijských hier v Tokiu nebude závisieť od vývoja vakcíny proti novému koronavírusu. Vyhlásil to člen Medzinárodného olympijského výboru John Coates, ktorý dohliada nad organizáciou hier.

Coates reagoval na slová prezidenta Japonskej lekárskej asociácie Jošitakeho Jokokuru. Ten vyjadril presvedčenie, že budúcoročné OH bude možné usporiadať iba v prípade existencie vakcíny alebo účinného lieku na koronavírus. "Toto vyhlásenie som vzal na vedomie. Od Svetovej zdravotníckej organizácie sme však dostali radu, aby sme ďalej plánovali organizáciu hier v stanovenom termíne, čo aj robíme. To je nezávislé od vývoja vakcíny. Každopádne, bolo by pekné mať ju v čase konania olympijských hier k dispozícii," citovala šéfa Austrálskeho olympijského výboru agentúra DPA.

MOV už v marci rozhodol o presunutí hier z tohto leta na to budúce pre pandémiu. V Japonsku trvá už mesiac núdzový stav, v stredu evidovali v krajine viac ako 13.700 prípadov ochorenia COVID-19 a 394 úmrtí. Celosvetovo zaznamenali vyše 3,1 milióna nakazených a viac ako 217-tisíc mŕtvych.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok