Zrušili mimoriadne povýšenia politikov, Danko už nie je kapitán

TA3 TASR SITA
29.4.2020 11:13

Minister obrany Jaroslav Naď podpísal rozkazy, ktorými zrušil mimoriadne povýšenia politikov. Povýšený bol napríklad bývalý predseda parlamentu Andrej Danko do hodnosti kapitána, ale aj bývalý minister spravodlivosti Tomáš Borec do hodnosti plukovníka. Naď zároveň avizoval prijatie úpravy zákona, ktorou sa zruší inštitút mimoriadneho povyšovania vojakov v zálohe.

Naď  avizoval, že v budúcnosti by chcel zabrániť „papalašizmu“, ktorý sa prejavuje povyšovaním vojakov v zálohe. Informoval, že bývalý minister obrany Martin Glváč (Smer-SD) za svojho pôsobenia povýšil do rôznych vyšších hodností iných ministrov a vysokých predstaviteľov za stranu Smer - sociálna demokracia (Smer-SD).

Boli nimi Vazil Hudák, Marek Maďarič, Ľubomír Vážny, Ján Richter, Ľubomír Jahnátek, Miroslav Lajčák, Robert Fico a Tomáš Borec. Borec si ako jediný povýšenie do hodnosti potvrdil aj na okresnom úrade. Šéf rezortu obrany sa preto rozhodol, že mimoriadne povyšovanie vojakov v zálohe už nebude možné a hodnosti odobral Tomášovi Borecovi a bývalému predsedovi parlamentu Dankovi. Ten mal hodnosť kapitána. 

Riaditeľka kancelárie predsedu SNS Andreja Danka Zuzana Škopcová uviedla, že z hodnosti kapitán v zálohe pre predsedu SNS nevyplývali žiadne výhody. „Rešpektuje rozhodnutie pána ministra Naďa, tak ako rešpektoval rozhodnutie pána ministra Gajdoša. Základnú vojenskú službu si odslúžil v zmysle branného zákona v roku 1998,“ dodala.

Riaditeľka kancelárie predsedu SNS Andreja Danka Zuzana Škopcová uviedla, že z hodnosti kapitán v zálohe pre predsedu SNS nevyplývali žiadne výhody.

„Rešpektuje rozhodnutie pána ministra Naďa, tak ako rešpektoval rozhodnutie pána ministra Gajdoša. Základnú vojenskú službu si odslúžil v zmysle branného zákona v roku 1998,“ dodala.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok