Straňovský si s Barcelonou zalieta, s Leónom sa ide súdiť

SITA, denník Pravda
20.8.2012 17:43

Slovenský hádzanársky reprezentant Martin Straňovský do konca uplynulého ročníka pôsobil v tíme Reale Ademar León. Momentálne sa už druhý týždeň pripravuje na nadchádzajúcu sezónu v španielskom veľkoklube FC Barcelona Intersport.

Straňovský si s Barcelonou zalieta, s Leónom sa ide súdiť
TA3

"Je tu super, cítim sa výborne. Vedel som, že idem do profesionálne fungujúceho klubu, ale podmienky sú neporovnateľne lepšie ako v Leóne. Nehovorím teraz o peniazoch, v Španielsku cítiť krízu. Určite to nie je Nemecko, tam sa dá zarobiť viac. Chod klubu, organizácia, fungovanie tímu, starostlivosť o hráčov, zabezpečenie tréningu a podobne, to všetko je v Barcelone na vysokej úrovni. Napríklad s Leónom sme na zápasy cestovali vždy autobusom, v Barcelone sa lieta. Iná vec je, že sa od nás čakajú len víťazstvá. To už tréner Xavi Pasqual zopakoval v príprave viackrát. Akiste aj preto sú platy nižšie, lebo hráči môžu zarobiť na prémiách. V Barcelone sa, skrátka, ráta najmä s úspechmi," uviedol pre Pravdu M. Straňovský, ktorý sa nerozišiel so svojím predchádzajúcim zamestnávateľom v najlepšom. Dôvodom sú nevyplatené financie.

"Ademar León mi zostal dlžný a v najbližších mesiacoch sa to ani nezmení. Teraz už má problém v rukách moja právnička, posunuli sme celú vec na súd. Ten bude v decembri. V Leóne mi povedali, že dovtedy to riešiť ani nebudú, majú finančné problémy a budú platiť prednostne hráčov, ktorí v klube aktuálne pôsobia. Dlhujú mi asi päť platov, myslím si, že nakoniec ich dostanem," nestráca nádej novozámocký odchovanec.

V FC Barcelona hrá prím futbal. Hviezdy katalánskeho klubu sú medzi fanúšikmi veľmi populárne, o čom sa presvedčil aj 26-ročný krídelník, ktorý má s "Barcou" podpísaný trojročný kotnrakt. "Futbal je tu šport číslo jeden. Po príchode do Barcelony som sa vybral do klubovej predajne kúpiť dres, ktorý som sľubil jednému autistickému chlapcovi u nás. Bolo tam množstvo ľudí a okamžite sa na mňa vrhli, pýtali si autogramy, mysleli si, že som futbalista. Radšej som sa rýchlo vytratil," prezradil pre Pravdu M. Straňovský.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok