Finančníka aj bývalého šéfa PPA už obvinili. Ide o úplatkárstvo

TA3 SITA TASR
23.4.2020 11:33

Policajti v rámci akcie „Dobytkár“ vzniesli obvinenia voči bývalému šéfovi Pôdohospodárskej platobnej agentúry Jurajovi Kožuchovi a finančníkovi Martinovi Kvietikovi. Policajný zbor o tom informoval na sociálnej sieti.

Finančníka aj bývalého šéfa PPA už obvinili. Ide o úplatkárstvo
Facebook Polície SR (ilustračná fotografia)

Úplatky za takmer milión?

„Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry v rámci akcie „Dobytkár“ vzniesol obvinenie osobám J. K. za zločin prijímania úplatku a M. K. za obzvlášť závažný zločin prijímania úplatku v súvislosti s udeľovaním dotácií Pôdohospodárskej platobnej agentúry. Celková výška prijatých úplatkov zo strany obvinených J. K. a M. K. predstavuje sumu vo výške 924 000 eur,“ uviedla polícia. Dodala, že vyšetrovateľ vo veci spracuje podnet na podanie návrhu na vzatie obvinených do väzby.

Policajti spracovávajú podnet prokurátorovi na podanie návrhu na vzatie do väzby.

Národná kriminálna agentúra v rámci akcie „Dobytkár“ opakovane počas marca a apríla vykonávala zaisťovacie úkony na celom území Slovenska. Dôvodom sú podozrenia z korupčnej trestnej činnosti a legalizácie príjmov z trestnej činnosti z prostredia PPA. V rámci akcií policajti zaistili hotovosť minimálne 100-tisíc eur a veci rôznej povahy v hodnote najmenej 800-tisíc eur, najmä umelecké diela súvisiace s vyšetrovanou trestnou činnosťou. Celkovo päť obvinených osôb vzali zatiaľ súdy do väzby.

Slavia Capital sa dištancuje

Investičná skupina Slavia Capital odmieta, že by mala vzťah s Pôdohospodárskou platobnou agentúrou. Rovnako popiera, že by v minulosti žiadala o eurofondy alebo dotácie. Obvinený Martin Kvietik podľa nej v orgánoch skupiny nepôsobí už roky.

Informovala o tom marketingová manažérka spoločnosti Patrícia Packová.
„Slavia Capital zdôrazňuje, že sa v súvislosti s jej obchodným menom neustále v médiách objavujú nepravdivé informácie, ktoré v súlade so zákonom v minulosti napadla a niektoré médiá sa i napriek tomu opätovne na ne odvolávajú,“ reagovala spoločnosť. Podľa nej je vťahovaná do politiky a mediálnych hier. Spoločnosť dodala, že je pripravená poskytnúť štátnym orgánom akúkoľvek súčinnosť.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok