Wiggins radí Cavendishovi odísť zo Sky

SITA
20.8.2012 14:37

Víťaz tohtoročnej Tour de France a úradujúci olympijský víťaz v cyklistickej časovke Bradley Wiggins má radu pre svojho tímového kolegu zo Sky Marka Cavendisha. Odporúča mu, aby si v záujme napredovania svojej kariéry našiel miesto v inom družstve.

Wiggins radí Cavendishovi odísť zo Sky
SITA

Sky sa už v tomto roku sústreďuje na úspechy v celkovej klasifikácii veľkých etapových pretekov a tento trend sa v najbližšej budúcnosti nezmení. Špurtér Cavendish musel obetovať svoje osobné ambície záujmom tímu na Tour de France 2012, keď síce získal tri etapové prvenstvá, ale nemohol zasiahnuť do boja o zelený dres najaktívnejšieho jazdca pelotónu. Ten s prehľadom získal Peter Sagan.

"Ako jeho kamarát s ním v jednom tíme jazdím rád, ale uvedomujem si, že by pre neho bolo lepšie odísť. Najradšej by som ho videl vyhrávať na Tour čo najviac etáp a súperiť o zelené tričko," úprimne konštatoval prvý britský víťaz Tour de France Wiggins. Jeho krajan Cavendish má na konte 23 etapových víťazstiev na slávnych pretekoch, v historickom poradí mu patrí štvrté miesto.

Tento rok bol s troma "zárezmi" najslabší v jeho podaní od debutu v roku 2007. So Sky má zmluvu ešte na dva roky. Šéf tímu Dave Brailsford potvrdil, že na prvom mieste sú teraz popredné priečky v celkovom poradí na Giro d´Italia, Tour de France a Vuelta a Espaňa.

"Sky si stanovilo nové priority, snažíme sa ovládnuť cyklistický svet a vyhrať všetky tri veľké etapové preteky. Žiaľ, pre Marka to nie je dobrá správa," konštatoval Wiggins a zároveň oznámil, že sa 9. septembra postaví v Ipswichi na štart pretekov Okolo Veľkej Británie.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok