Osud FL je otázny. Uvoľnenie platí len pre niektoré športy

TA3 TASR
21.4.2020 23:17

Na Slovensku sa začína s otváraním vonkajších športovísk. Platí to však iba pre bezkontaktné športy, pri ktorých môžu hráči dodržiavať dvojmetrové rozostupy – napríklad tenis, bedminton či golf. Zakázané sú naďalej športy, kde prichádza ku kontaktu hráčov. Osud najvyššej futbalovej súťaže, ktorá je aktuálne prerušená, je stále otázny.

Na základe rozhodnutia ústredného krízového štábu otvoria v stredu na Slovensku vonkajšie športoviská bez šatní a sociálnych zariadení. V rámci prvej fázy uvoľňovania opatrení zavedených na zastavenie čírenia koronavírusu sprístupnia napríklad tenisové kurty, golfové ihriská, atletické dráhy či hrádze pre cyklistov.

Budú slúžiť najmä pre bezkontaktný, rekreačný šport. "Musíme k tomu pristupovať pragmaticky. Ľudí to ťahá von a chcú využiť pekné počasie. Mali by sa však venovať sami sebe a čo najmenej sa stretávať. Otvárame exteriéry, na ktorých sa budú môcť pohybovať na väčšej ploche bez prítomnosti divákov. O športovaní v súťažnej podobe sme zatiaľ nehovorili. Uzavreté priestory a telocvične ostávajú naďalej zatvorené," uviedol na tlačovej konferencii hlavný hygienik SR Ján Mikas.

Úrad verejného zdravotníctva SR v utorok večer na oficiálnom webe potvrdil aj písomne, že doterajší zákaz neplatí pre "vonkajšie športoviská pre bezkontaktný šport, bez otvorených šatní, bazénov a hygienických zariadení, bez prítomnosti obecenstva."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok