Na MS v Holandsku Saganovci, Velitsovci, Jurčo a Kováč

TASR, TA3
20.8.2012 12:23

Desať pretekárov bude reprezentovať Slovensko na MS v cestnej cyklistike v holandskom Limburgu. V elitnej kategórii to budú bratia Peter a Juraj Saganovci, Peter a Martin Velitsovci, Matej Jurčo a Maroš Kováč.

Na MS v Holandsku Saganovci, Velitsovci, Jurčo a Kováč
SITA

Menším prekvapením je, že medzi trojicou náhradníkov sa ocitol Marek Čanecký, ktorý v sezóne podával pozoruhodné výkony v službách tureckého tímu Manisaspor. Miestenky si Slováci vybojovali na základe renkingu v svetovom rebríčku Medzinárodnej cyklistickej únie k 15. augustu, v ktorom najviac bodovali Peter Sagan a Peter Velits a Slovensko figurovalo na 8. priečke. V pretekoch kategórie do 23 rokov bude štartovať iba v časovke jednotlivcov Johan Schwabik.

Do Holandska pocestuje aj trojica juniorov, ktorá absolvuje preteky s hromadným štartom. "V časovke jednotlivcov však bude štartovať iba jeden z výkonnostne vyrovnanej dvojice Mário Daško a Erik Baška, o nominácii medzi nimi rozhodne interná kvalifikácia," povedal pre TASR športový riaditeľ Slovenského zväzu cyklistiky Pavol Gálik.

Novinkou tohtoročných MS je premiérová disciplína časovka profesionálnych tímov Pro Tour, v ktorej budú v dresoch Liquigas-Cannondale a Omega-Pharma Quickstep štartovať Peter Sagan a Peter Velits.

Nominácia SR na MS v Limburgu (15. - 23. septembra)

preteky jednotlivcov s hromadným štartom, elite:
Peter a Juraj Saganovci (Liquigas-Cannondale), Peter a Martin Velitsovci (Omega-Pharma Quickstep), Matej Jurčo (PSK Whirpool Hradec Králové), Maroš Kováč (Dukla Trenčín Trek), náhradníci: Roman Broniš, Patrik Tybor (obaja Dukla), Marek Čanecký (Manisaspor/Tur.)
juniori: Mário Daško (Slávia ŠG Trenčín), Erik Baška (Epic Dohňany), Luboš Malovec (Olympik Trnava)

časovka jednotlivcov:

elite: Peter Velits, Matej Jurčo
do 23 rokov: Johan Schwabik (Inter Bratislava)
juniori: jeden z dvojice Mário Daško, Erik Baška
časovka tímov Pro Tour: Peter Sagan, Peter Velits

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok