Kimov zdravotný stav má byť vážny, Južná Kórea to nepotvrdila

TA3 TASR
21.4.2020 07:37

Severokórejský vodca Kim Čong-un je podľa CNN vo vážnom zdravotnom stave. Podľa zdrojov spravodajskej televízie sa zotavuje po kardiovaskulárnom chirurgickom zákroku. Sused severokórejskej diktatúry, Južná Kórea, informáciu zatiaľ nepotvrdil, no preveruje ju.

Severokórejský vodca Kim Čong-un je údajne po lekárskom zákroku v kritickom stave. V utorok o tom informovali viaceré médiá, na ktoré sa odvolala tlačová agentúra DPA. Americká spravodajská televízia CNN citovala špionážne zdroje, podľa ktorých je Kim "po operácii vo vážnom nebezpečenstve".

Internetový denník Daily NK v Južnej Kórei, ktorý sa špecializuje na správy zo Severnej Kórey, v utorok uviedol, že Kim podstupuje liečbu po údajnom zákroku v kardiovaskulárnom systéme z 12. apríla.
Prezidentský úrad v Soule však tieto správy nepotvrdil a uviedol, že nie sú žiadne náznaky, že Kim trpí vážnymi zdravotnými problémami. Takisto nie sú žiadne náznaky o akýchkoľvek "neobvyklých aktivitách" v Severnej Kórei, dodal úrad.

Severná Kórea tieto správy oficiálne nijako nekomentuje. Uzavretý a tajnostkársky štát nemá vo zvyku poskytovať informácie o svojom vodcovi, ktorého vek v Južnej Kórei odhadujú na 36 rokov, a ani o jeho rodine.
Špekulácie o stave severokórejského vodcu sa šíria odvtedy, čo vynechal oslavy na počesť narodenia jeho starého otca Kim Ir-sena 15. apríla.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok