Starček zo spišského DSS je v zlom stave, mohol nakaziť ďalších

TA3 SITA
17.4.2020 09:33

V Domove sociálnych služieb v Spišskom Bystrom pri Poprade potvrdili u 98-ročného muža ochorenie COVID-19. Previezli ho do prešovskej nemocnice a podľa dostupných informácií je vo vážnom stave a napojený na umelú pľúcnu ventiláciu. Do kontaktu mohol prísť s približne dvadsiatimi ďalšími seniormi, ktorí budú v najbližšom čase testovaní.

Starček zo spišského DSS je v zlom stave, mohol nakaziť ďalších
TASR ilustračné

Podľa manažéra DSS v Spišskom Bystrom Filipa Dovalského nikto v zariadení nemá pozitívnu cestovateľskú anamnézu. Zariadenie bolo dokonca zatvorené už týždeň predtým, ako prišlo nariadenie vlády. „Pred dvoma týždňami bol však pozitívne testovaný klient ošetrený na urologickom oddelení v jednej z podtatranských nemocníc,“ informoval Dovalský. V zariadení sú presvedčení o tom, že sa mohol nakaziť práve vtedy.

„Zo zariadenia v Spišskom Bystrom zatiaľ nemáme hlásené žiadne príznaky ochorenia COVID-19 u ďalších klientov a testy sa odporúčajú až na piaty deň od posledného kontaktu s nakazeným," uviedla hlavná epidemiologička Regionálneho úradu verejného zdravotníctva v Poprade Mária Pompová. Ako dodala, klienti aj personál tohto zariadenia sú izolovaní a zároveň tam platí zákaz návštev. Všetci, ktorí prišli do kontaktu s pozitívne testovaným seniorom sú teraz v karanténe.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok