Vláda stále nepredstavila program. Finalizuje sa, tvrdí Remišová

TA3 TASR
16.4.2020 19:00

Vláda Igora Matoviča stále nepredstavila svoj program. Programové vyhlásenie vlády sa nedostalo ani na štvrtkové rokovanie kabinetu. Podpredsedníčka vlády pre investície a informatizáciu Veronika Remišová potvrdila, že dokument sa finalizuje.

Matovič: Vláda je vyťažená koronakrízou

Vláda vo štvrtok podľa premiéra Igora Matoviča mala rokovať o programovom vyhlásení vlády, no nerokovala, lebo väčšina ministrov je maximálne vyťažená koronakrízou. Vyvrátil, že by schvaľovanie programového vyhlásenia stálo pre spor o návrhu znížiť kvórum na referendum ako uvádzajú niektoré médiá. Slovensko má podľa neho dramaticky iné problémy ako to, či bude alebo nebude znížené kvórum.

Kabinet musí podľa Ústavy SR predložiť Národnej rade SR svoj program a požiadať ju o vyslovenie dôvery do 30 dní od vymenovania. Vládu prezidentka Zuzana Čaputová vymenovala 21. marca.

Programové vyhlásenie vlády bude podľa premiéra známe 24-hodín pred zasadnutím parlamentu. „V pondelok je termín, všetko stihneme tak, ako potrebujeme,“ dodal Matovič.

Termín kabinet nestihol

Kabinet si schválil termín na predloženie dokumentu do 13. apríla, ten však nestihol a nový termín neurčil. Predseda parlamentu Boris Kollár avizoval, že vláda by mala predstúpiť pred NR SR na schôdzi, ktorá sa začne v pondelok 20. apríla.

Minister financií Eduard Heger pred štvrtkovým rokovaním vlády povedal, že oneskorenie predloženia PVV treba pripísať situácii okolo pandémie nového koronavírusu. Uistil, že dokument predloží vláda do parlamentu načas. Programové vyhlásenie vlády by sa malo podľa slov premiéra Igora Matoviča opierať aj o koaličnú dohodu, ktorú okrem predstaviteľov koaličných strán a hnutí podpísali aj takmer všetci koaliční poslanci.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok