Proti zvýšeniu platu M. Zemkovej je aj KDH, kladie si to ako podmienku

tasr
20.10.2011 10:19

Zrušenie koncesionárskych poplatkov v čase nástupu novej krízy je ekonomický nezmysel, avšak rozmýšľanie ľudí v strane SaS je odlišné od svetových ekonómov.

Proti zvýšeniu platu M. Zemkovej je aj KDH, kladie si to ako podmienku

Počas dnešnej parlamentnej rozpravy k novele zákona o RTVS to vyhlásil poslanec KDH Alojz Přidal s tým, že na druhej strane je nemorálne a nemravné vyberať od občanov peniaze za to, čo STV vysiela posledných päť rokov.


Přidal právnu normu z dielne ministra kultúry Daniela Krajcera (SaS) podporí, ale bez návrhu na zvýšenie platu generálnej riaditeľky RTVS Miloslavy Zemkovej zo súčasného štvornásobku priemernej mesačnej mzdy na sedemnásobok. "Myslím, že generálny riaditeľ je adekvátne ohodnotený a tie úlohy, ktoré má plniť, očakávam, že plniť bude. Nedráždite občanov a poslancov. Zabudnite," apeloval na ministra Krajcera. Zároveň predniesol pozmeňujúci návrh, ktorý zvýšenie platu z novely vypúšťa. O neochote podporiť zvýšenie Zemkovej mzdy hovorili pred časom aj poslanci SDKÚ-DS.


Szilárd Somogyi (SaS) Přidala upozornil, že rozdielnosť v názoroch medzi poslancami je samozrejmá a prirodzená. "Považujem to za normálne a nič zlé v tom nevidím, ale vy ste to spojili s negatívnymi invektívami. Navrhujem vám dohodu, že keď vy nebudete pokračovať v týchto nezmysloch, my nebudeme hovoriť realitu o vás," odkázal.


Jozef Viskupič (SaS) priznáva, že nemá osobne problém, aby sa plat generálnej riaditeľky v súčasnom stave nenavyšoval. "Akurát ma zaráža, že ste hlasovali za to, aby bol odsunutý návrh na zmrazenie platov poslancov na ďalšiu schôdzu. Ak ide o cudzie peniaze, podávate pozmeňujúce návrhy, ak ide o vaše, tak vám to vadí," vyhlásil Viskupič. Přidal sa ohradil, že on na rozdiel od Obyčajných ľudí žije len z poslaneckého platu a na manželku neprepísal žiadne majetky.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok