Mihál končí ako štátny tajomník na ministerstve práce. Je už druhý

TA3 SITA TASR
14.4.2020 15:44

Jozef Mihál zo SaS po necelom mesiaci končí ako štátny tajomník na ministerstve práce, ktorému šéfuje nominant Sme rodina Milan Krajniak. Je už druhým nominantom SaS, ktorý končí na ministerstve pod správou kollárovcov.

Mihál končí ako štátny tajomník na ministerstve práce. Je už druhý
SITA/Branislav Bibel

Za jeho rozhodnutím je údajne iný pohľad na fungovanie rezortu, ako má Krajniak. O jeho odchode informoval Denník N. Z rezortu, ktorý má na starosti Sme rodina, tak odchádza už druhý štátny tajomník za SaS. Prvým bol Ján Marosz, ktorý vydržal na ministerstve dopravy len osem dní.

Mihálov odchod potvrdil aj hovorca rezortu Michal Stuška. "Jozefa Mihála považujem za odborníka a som rád, že som ho oslovil," uviedol minister práce a sociálnych vecí Milan Krajniak (Sme rodina). Ako ďalej dodal, prvé intenzívne týždne ich spolupráce vyhodnocoval tak, že môže byť prospešná a vzájomne obohacujúca. "Zrejme sú vždy niektoré detaily, v ktorých musí mať minister posledné slovo. Situácie, v ktorých sme niekedy mali na nastavenia opatrení odlišný názor, som však určite nepovažoval za zásadné," dodal Krajniak k odchodu Mihála.

Vláda Mihála odvolá z funkcie na jeho žiadosť. Bol ministrom práce a sociálnych vecí v rokoch 2010 až 2012, na pozíciu štátneho tajomníka nastúpil od 22. marca tohto roka.

Mihál bude pôsobiť v ekonomickej krízovej rade, ktorú minister hospodárstva Richard Sulík predstaví v stredu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok