Odpustite dlhy a dajte nádej prepusteným, vyzval pápež lídrov

TA3 SITA
12.4.2020 13:44

Pápež František vyzval svet na solidaritu v boji s "epochálnou výzvou", ktorú predstavuje pandémia nového koronavírusu. Špeciálne tiež oslovil politických lídrov, ktorých požiadal, aby dali nádej a príležitosti prepusteným pracovníkom.

Vyjadril sa tak v tradičnej veľkonočnej kázni, pričom tiež vyzval na odpustenie sankcií, dlhov a pokoj zbraní na upokojenie konfliktov a finančnej krízy po celom svete. Samostatné modlitby venoval mŕtvym, chorým, seniorom, utečencom a chudobným ľuďom a zároveň adresoval slová poďakovania a povzbudenia sestričkám a lekárom, ktorí "pracujú až do vyčerpania a často na úkor vlastného zdravia".

Pápež tiež vyzval Európsku úniu, aby sa postavila "epochálnej výzve", ktorú predstavuje COVID-19 a odolala tendenciám k sebeckosti a rozdeľovaniu sa. Pripomenul pritom, že Európa znova povstala po druhej svetovej vojne práve vďaka "duchu solidarity, ktorý jej umožnil prekonať spory z minulosti".

"Toto nie je čas na sebeckosť, pretože výzva, ktorej čelíme, je spoločná a nerozlišuje medzi ľuďmi," skonštatoval. Kresťania na celom svete prežívajú nevídané veľkonočné sviatky, keď museli pre pandémiu koronavírusu zostať zatvorené kostoly.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok