Johnsona prepustili z jednotky intenzívnej starostlivosti, má dobrú náladu

TA3 TASR
9.4.2020 21:07

Britského premiéra Borisa Johnsona presunuli vo štvrtok večer z jednotky intenzívnej starostlivosti na normálne nemocničné oddelenie. Podľa slov svojho hovorcu má Johnson "veľmi dobrú náladu", informovala spravodajská stanica BBC.

"Premiéra dnes večer presunuli z jednotky intenzívnej starostlivosti späť na bežné oddelenie, kde bude počas prvotnej fázy zotavovania sa starostlivo monitorovaný," uviedol hovorca. "Má veľmi dobrú náladu," dodal.

Johnson je zatiaľ najprominentnejším svetovým lídrom, ktorý sa infikoval novým koronavírusom a v dôsledku toho sa uňho vyvinula aj choroba COVID-19, ktorú tento vírus spôsobuje.

Johnsonovi diagnostikovali ochorenie COVID-19 26. marca. Niekoľko hodín po premiérovi ohlásil pozitívny výsledok testu na koronavírus aj britský minister zdravotníctva Matt Hancock.

Premiéra v nedeľu večer previezli do londýnskej Nemocnice sv. Tomáša po tom, ako sa jeho stav nezlepšoval. V pondelok ho presunuli na jednotku intenzívnej starostlivosti s vysokou teplotou a silným kašľom. V ďalších dňoch dostal kyslíkovú podporu, ale nebol napojený na pľúcnu ventiláciu a jeho stav sa následne zlepšil.

Témy: Boris Johnson
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok