Žilina remizovala s Ružomberkom

SITA, TA3
18.8.2012 23:11

Šláger 6. kola futbalovej Corgoň ligy sa hral v Žiline, kde sa prvý tím tabuľky stretol s druhým. K lídrovi totiž pricestoval Ružomberok.

V považskom derby boli smerom dopredu aktívnejší domáci. Prvú strelu do priestoru bránky poslal v 10. min z uhla Pich. O dve minúty neskôr skúšal po nepresnej rozohrávke hostí prekonať ich brankára oblúčikom Guima. Ružomberčania strácali veľa lôpt pri kombináciách v strede poľa, nedarilo sa im dostať sa až pred Dúbravku a utvárať si šance. V 19. min poslal Angelovič v šestnástke peknú prihrávku Pichovi, tomu však lopta nesadla dobre na nohu a Zicha zblízka neohrozil. Gól nedal ani Guima v 21. min, jeho strelu zo šiestich metrov tečoval jeden z obrancov a letela vysoko nad. Potom sa hralo väčšinou v strede ihriska. Ďalšie vzrušenie zažili diváci pod Dubňom v 37. min: Paur prihral naľavo Majtánovi, ten poslal pred bránku vysoký center a Paurova hlavička takmer skončila v ružomberskej sieti.

Aj po polčasovej prestávke sa Žilinčania ťažko presadzovali proti kompaktnej obrane Ružomberka. Často sa snažili prihrávať si až pred brankára Zicha a strácali loptu. Hostia kopali v 63. min priamy kop približne z 20 metrov, Ďubekova strela však letela vysoko nad. Na opačnej strane pohrozil striedajúci Deza v 72. min. Jeho strela z otočky však tiež išla nad bránku. V tej istej minúte vyskúšal pozornosť brankára Zicha aj Káčer, ale ani z tejto šance gól nepadol. Z diaľky opäť vypálil v 74. min Deza, brankár hostí si však stále držal čisté konto. Na skóre zápasu sa nič nezmenilo ani po Pichovej strele v 85. min, ktorá preletela pomedzi hráčov v šestnástke, ale minula ružomberskú bránku. 

Hlasy:

Frans Adelaar (tréner MŠK Žilina): "Hrali sme dobre, organizovane a disciplinovane. Nenechali sme Ružomberku veľa priestoru. V prvom polčase sme mali gólové príležitosti, ale neskórovali sme. Taký je futbal, keď máte šance, musíte dať gól. Ružomberok si nevypracoval žiadnu príležitosť, so ziskom len jedného bodu nie sme spokojní."

Ladislav Šimčo (tréner MFK Ružomberok): "Vedeli sme o kvalite domáceho mužstva. Chceli sme hrať kompaktný futbal na vlastnej polovici. V závere sme mali aj šance, ale chýbali nám brejkoví hráči. Žilina ukázala, že má dobré mužstvo, dobýjala našu bránku, ale poctivým výkonom sme ubránili výsledok."

 

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok