Aké možnosti má La Liga? Mala by začať na prázdnych štadiónoch

TA3 SITA
7.4.2020 14:32

Futbal sa v Španielsku sa nezačne hrať skôr ako na konci mája. Ťažko skúšaná krajina zostane uzamknutá minimálne do 26. apríla, predpokladá sa však predĺženie núdzového stavu. Podľa prezidenta "Liga de Fútbol Profesional" Javiera Tebasa treba brať do úvahy aj iné alternatívy, lebo situácia sa môže zmeniť zo dňa na deň.

Aké možnosti má La Liga? Mala by začať na prázdnych štadiónoch
SITA/AP

"Je pravdepodobné, že La Liga sa začne hrať na prázdnych štanadiónoch. Do úvahy prichádza aj možnosť hrať pred obmedzeným počtom divákov," uviedol 57-ročný španielsky právnik. Podľa Tebasa dosiahnuť plošnú dohodu s hráčmi o znížení ich platov počas trvania koronakrízy nie je reálne. Zároveň však očakáva, že väčšina klubov sa interne dohodne so svojimi hráčmi. Niektoré elitné kluby, napríklad FC Barcelona či Atlético Madrid, už dospeli k dohode s hráčmi o výraznejšom krátení miezd, v oboch prípadoch až o 70 percent. Ide o krok, ktorý obom tímom umožní platiť ďalších zamestnancov, ktorí majú výrazne nižšie mzdy.

Finančné straty pre kluby na Pyrenejskom polostrove sa podľa odhadov môžu pohybovať až na úrovni jednej miliardy eur, ak sa La Liga v tejto sezóne už nerozbehne. Taká verzia je stále veľmi pravdepodobná. Hráči v Španielsku súhlasia s krátením platov, aby pomohli svojim zamestnávateľom. Požadujú však individuálne rokovania a nie priame nariadenie zhora. Viaceré kluby chcú znižovanie o viac ako polovicu, no hráči by len veľmi neradi prišli o takýto balík financií.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok