Taliansko opäť hlási stovky obetí, skúša nový spôsob liečby

TA3 TASR
3.4.2020 19:44

V Taliansku zaznamenali ďalších 766 úmrtí na nový koronavírus, celkovo je v tejto krajine s najväčším počtom mŕtvych na svete už 14.681 obetí. Lekári najnovšie skúšajú liečiť ochorenie pomocou krvi od darcov, ktorí už nákazu prekonali a v krvi tak majú protilátky.

Taliansko opäť hlási stovky obetí, skúša nový spôsob liečby
SITA/AP

Prvými darcami na účely liečby boli dvaja lekári - manželia - z lombardského mesta Pavia. Aj keď oficiálne informácie zatiaľ zverejnené neboli, experti sa k novej metóde liečby vyjadrujú pozitívne. Klinika v Pavii medzičasom vyzvala ľudí, ktorí chorobu prekonali, aby prišli darovať krv. V Pavii bola pred dvoma týždňami delegácia čínskych lekárov, ktorá svojich talianskych kolegov informovala o liečbe COVID-19 prostredníctvom plazmaterapie, ktorá údajne prináša "vynikajúce výsledky," informovala APA.

Počet nových prípadov nákazy je už tri týždne počas celoštátne platnej karantény ustálený - za posledný deň ich pribudlo 4585, celkovo ich majú 119.827. Celkovo sa doposiaľ vyliečilo 19.758 ľudí a hospitalizovaných pacientov s ochorením COVID-19 na jednotkách intenzívnej starostlivosti bolo 4068 osôb. Lombardsko, epicentrum nákazy, celkovo zaznamenalo 1455 nových pozitívnych prípadov a 351 úmrtí.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok