Ukrajinci možno našli vstup do ďalšieho tunela na Slovensko

SITA, TA3
17.8.2012 14:11

V blízkosti slovensko-ukrajinskej hranice sa dnes na strane nášho východného suseda našla diera v zemi, ktorá by mohla byť vstupom do ďalšieho tunela vedúceho na územie Slovenska. Informoval o tom policajný prezident Tibor Gašpar, ktorý však zatiaľ definitívne nepotvrdil, že ide naozaj o tunel.

Ukrajinci možno našli vstup do ďalšieho tunela na Slovensko
SITA

"Na ukrajinskej strane sa našla diera v zemi, ktorá má tendenciu nám povedať, že to asi môže byť tunel. Ale vzhľadom na to, že je zatopená a zavalená a prebieha jej čistenie, nevieme povedať, či ide o dokončenú stavbu alebo či je to nejaká šachta, ktorá mala iný účel," vyhlásil šéf polície na tlačovej besede. Jedna z verzií však podľa neho je, že je to

Príslušníci hraničnej polície dnes krátko pred obedom podľa Gašpara zaznamenali zvýšený pohyb ukrajinských policajtov v blízkosti hranice v obci Veľké Slemence. Po krátkej schôdzi kolegov z oboch štátov sa slovenská strana dozvedela, že vo vzdialenosti približne 100 m od štátnej hranice sa v rodinnom dome na ukrajinskej strane nachádza diera, ktorá je zanesená a možno je vstupom do tunela. V dome našli otvor v hĺbke približne 1,5 metra pod zemou a veľkosti zhruba 150x70 cm, dodal Gašpar. "Veľké Slemence je obec, ktorá je rozdelená štátnou hranicou a sú tam ideálne predpoklady na takúto stavbu," doplnil.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok