Zomrela slovenská herečka Eva Krížiková, mala 85 rokov

TA3 TASR
31.3.2020 15:13

Vo veku 85 rokov zomrela známa slovenská herečka Eva Krížiková. Zomrela v spánku v malackej nemocnici. Krížiková hrala v mnohých divadelných a rozhlasových hrách i televíznych filmoch.

Vo veku 85 rokov zomrela v utorok v nemocnici v Malackách herečka Eva Krížiková. Iformovala o tom tlačová tajomníčka Slovenského národného divadla Izabela Pažítková. Umelkyňa bola dlhoročnou poprednou členkou jeho činohry.

"Pre celé generácie vďačných divákov patrila k dámam slovenského umenia – divadelného, filmového i televízneho. Na doskách našej prvej scény vytvorila za šesť desiatok rokov viac ako 120 postáv. S príchodom Evy Krížikovej prichádzala na javisko radosť zo života, oplývala darom humoru a človečinou," uviedla Pažítková k zosnulej legende, ktorá svojím hereckým majstrovstvom stvárnila postavy nielen komediálne, tragikomické, ale i postavy tragické.

Rodina sa s poprednou umelkyňou rozlúči v úzkom kruhu. "Slovenské národné divadlo si jednu z ich najvýznamnejších umelkýň pripomenie na spomienkovom stretnutí na začiatku nasledujúcej divadelnej sezóny," uzavrela Pažítková.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok