Starenka sa nakazila na rodinnej oslave, dievča zrejme v Česku

TA3 SITA
19.3.2020 13:10

Ústredná vojenská nemocnica SNP v Ružomberku ohlásila ďalšie dva prípady pacientov s diagnózou COVID-19. K trom doterajším pacientom pribudli v priebehu posledných 24 hodín ďalšie dve ženy. O nových prípadoch informovala aj prešovská nemocnica.

Starenka sa nakazila na rodinnej oslave, dievča zrejme v Česku
SITA/AP (ilu)

Obe ženy do ružomberskej nemocnice prijali 17. marca. V prvom prípade ide o 82-ročnú pacientku, ktorá sa zúčastnila na rodinnej oslave spolu s príbuznými z Česka a Nemecka. "Má mierne príznaky ochorenia a je u nás hospitalizovaná," konkretizovala hovorkyňa nemocnice Petra Dišková. V poradí piatou pacientkou nakazenou koronavírusom je podľa hovorkyne nemocnice 22-ročná žena v Liptovského Mikuláša, ktorá sa vrátila na Slovensko z Olomouca a je v domácej karanténe. 

Počet pozitívne testovaných pacientov na prítomnosť koronavírusu vo Fakultnej nemocnici s poliklinikou J. A. Reimana v Prešove stúpol na päť. Ako informovala hovorkyňa prešovskej nemocnice Renáta Cenková, k prvej pozitívne testovanej 54-ročnej pacientke, ktorá pracuje ako opatrovateľka v Rakúsku a pochádza zo Spišského Podhradia, pribudli ďalší štyria pacienti, ktorým bolo potvrdené ochorenie spôsobené koronavírusom. „Dvaja z nich sú hospitalizovaní v našom zdravotníckom zariadení. Ide o mladého muža zo Svitu, ktorý pricestoval z Tirolska, kde pracuje. Druhý pacient je dôchodca a pochádza z Giraltoviec. Ďalšia pacientka má ľahký priebeh ochorenia, zostáva v domácej karanténe v obci Dravce. Piaty pozitívny pacient je v domácej karanténe v Poprade,“ konkretizovala Cenková.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok