Nakazil sa aj hlavný vyjednávač Európskej únie s Britmi

TA3 SITA
19.3.2020 12:58

Hlavný vyjednávač Európskej únie pre vzťahy s Veľkou Britániou po brexite Michel Barnier sa nakazil novým koronavírusom. Oznámil to na sociálnej a mikroblogovacej sieti Twitter s tým, že sa cíti dobre a má dobrú náladu.

"Dodržiavam všetky potrebné pokyny, rovnako aj môj tím. Všetkým, ktorých to už postihlo, a tým, čo sú v súčasnosti v izolácii, odkazujem, spolu to prekonáme," napísal.

Nový koronavírus narušil aj pobrexitové obchodné rokovania medzi EÚ a Britániou. V Londýne sa malo tento týždeň konať druhé kolo rokovaní, ale pre pandémiu ich zrušili. Vyjednávači na oboch stranách uviedli, že hľadajú alternatívne spôsoby, ako napredovať s rokovaniami vrátane videokonferencií.

Veľká Británia vystúpila z EÚ 31. januára a v súčasnosti je v jedenásťmesačnom prechodnom období. Cieľom prechodného obdobia je poskytnutie času obom stranám na dohodnutie podmienok budúcich vzťahov. Pandémia nového koronavírusu však vyvoláva otázky, či Londýn a Brusel stihnú pre všetky preventívne opatrenia a obmedzenia dosiahnuť dohodu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok