Koronavírus ovplyvnil aj nitriansku automobilku, zastaví výrobu

TA3 SITA
17.3.2020 22:52

Výrobné linky v reakcii na šírenie nového koronavírusu odstaví aj nitrianska automobilka Jaguar Land Rover. Ako informovala manažérka pre firemné vzťahy spoločnosti Miroslava Remenárová, výroba automobilov sa vo fabrike zastaví v piatok 20. marca, ktorý bude posledným výrobným dňom pred dočasnou odstávkou.

Aktivity týkajúce sa nábehu výroby vozidla Defender budú pokračovať v nevyhnutnom rozsahu. "Ako sme už komunikovali, pozorne sledujeme vývoj ohľadne koronavírusu a potenciálneho dopadu na zdravie našich zamestnancov a podnikanie," uviedla Remenárová sa tým, že spoločne so zástupcami odborových organizácií pôsobiacich v závode Jaguar Land Rover v Nitre vypracovali plán, pri ktorom zohľadňovali vyvážený prístup k ochrane zdravia zamestnancov, ako aj k ochrane podnikania v lokálnom, ako aj v globálnom meradle. "Dospeli sme k spoločnému rozhodnutiu, že pristúpime k obmedzeniu prevádzky závodu," dodala.

Podrobnosti oznámi automobilka zamestnancom spoločne so zástupcami odborov v stredu 18. marca. "Všetky naše závody vo Veľkej Británii zostávajú otvorené. Spoločnosť bude naďalej pozorne sledovať vývoj celkovej situácie," konštatovala Remenárová.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok