Súťaž na nové sídlo RTVS zastavili, nepočítala s technológiami

SITA
14.8.2012 19:55

Obchodnú verejnú súťaž na budúce priestorové usporiadanie Rozhlasu a televízie Slovenska porota na vyhodnocovanie ponúk v pondelok 13. augusta ukončila.

Súťaž na nové sídlo RTVS zastavili, nepočítala s technológiami
SITA

Podľa generálneho riaditeľa RTVS Václava Miku súťaž riešila iba priestorové usporiadanie a stavebnú časť nového sídla RTVS bez technickej a technologickej infraštruktúry, preto je pre RTVS nerealizovateľná. Mika uviedol, že predložené ponuky je možné vnímať len ako indikatívny prieskum trhu a nie ako riešenie, ktoré zabezpečuje nielen infraštruktúru, ale aj technickú a technologickú stránku budúceho mediálneho komplexu a fungovania rozhlasu a televízie.

Generálny riaditeľ chce, aby okrem stavebnej časti projekty ponúkali aj technologické riešenia. "Na realizáciu projektu priestorového usporiadania RTVS je potrebné dopracovať technologický projekt, pri ktorom je ale predpoklad, že bude finančne náročnejší ako samotná stavebná časť projektu," povedal Mika. Dodal, že pokiaľ nie je zrejmý systém financovania a výška nákladov na technologickú časť projektu, nie je možné zodpovedne ohodnotiť koncept mediálneho komplexu ako celku.

Obchodnú verejnú súťaž na budúce priestorové usporiadanie Rozhlasu a televízie Slovenska vyhlásila 3. apríla 2012 vtedajšia generálna riaditeľka RTVS Miloslava Zemková. Zemková chcela nájsť prostredníctvom súťaže výrazne kvalitnejšie reprezentačné a prevádzkové podmienky v porovnaní s jestvujúcimi objektmi. V súčasnosti má RTVS v Bratislave dve sídla - rozhlas využíva tzv. obrátenú pyramídu na Mýtnej ulici a k nej patriace priľahlé objekty, televízia je v komplexe budov v Mlynskej doline, z ktorých je však výšková budova v bezpečnostne nevyhovujúcom stave.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok