Necestujte. Hrozí, že sa nebudete môcť vrátiť, upozorňuje rezort

TA3 TASR
16.3.2020 19:48

Ministerstvo zahraničných vecí neodporúča Slovákom kamkoľvek cestovať. Podľa rezortu totiž hrozí, že ich návrat domov môže byť ohrozený. Momentálne platí tretí stupeň rizikového cestovania. Opatrenia súvisia s novým koronavírusom.

Necestujte. Hrozí, že sa nebudete môcť vrátiť, upozorňuje rezort
SITA/AP (ilustračná fotografia)

„Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí Slovenskej republiky odporúča občanom SR necestovať do žiadnej krajiny sveta. V súvislosti s dynamickým šírením pandémie infekčného ochorenia spôsobeného koronavírusom vo všetkých krajinách sveta dochádza k prijímaniu prísnych reštrikčných bezpečnostných a zdravotných opatrení krajín spojených s obmedzeniami, respektíve zákazom vstupov do krajín, prechodom štátnych hraníc, funkčnosťou medzinárodného ale aj vnútroštátneho leteckého, vlakového, autobusového a lodného spojenia,“ uvádza ministerstvo.

V súvislosti s opatreniami, ktoré zavádzajú viaceré krajiny, hrozí podľa rezortu, že by mohol byť ohrozený návrat ľudí, ktorí by vycestovali. „Z dôvodu nepredvídateľného vývoja prijímania opatrení krajín sveta sa občan Slovenskej republiky, v prípade vycestovania do zahraničia, vystavuje reálnemu riziku nemožnosti alebo obmedzeniam možností návratu zo zahraničia,“ dodal rezort v stanovisku.

Ministerstvo tiež pripomína, že od pondelka rána platí, že Slováci, ktorí sa vrátia organizovane v skupinách zo zahraničia, musia absolvovať povinnú 14-dňovú karanténu v štátnom zariadení.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok