Čo bude s taxíkmi? Pracuje sa na tom, aby dostali výnimku

TA3 TASR
16.3.2020 15:21

Taxislužby zatiaľ dostali iba neoficiálne stanovisko od príslušných orgánov, podľa ktorého majú pozastaviť osobnú prepravu. Informovalo o tom Občianske združenie koncesiovaných taxikárov. Aktuálnu situáciu spolu s novou asociáciou a poskytovateľmi taxislužieb po celom Slovensku riešia.

Čo bude s taxíkmi? Pracuje sa na tom, aby dostali výnimku
SITA/AP (ilustračná fotografia)

Podľa vyjadrení Ministerstva dopravy a výstavby SR majú taxislužby od pondelka 6.00 h pozastavenú činnosť, keďže nefigurujú medzi povolenými prevádzkami, ktorým Úrad verejného zdravotníctva SR udelil výnimku. "MDV SR už v tejto súvislosti kontaktovalo orgány krízového riadenia s cieľom objasniť a prípadne upraviť postavenie taxislužieb, avšak do prípadného udelenia výnimky musia byť taxislužby pozastavené," vysvetlil rezort dopravy.

Podľa slov občianskeho združenia im ešte nikto nevedel poskytnúť 100-percentné informácie, aké stanovisko majú zaujať taxi dispečingy a samotní prepravcovia, ktorí zväčša pracujú ako samostatne zárobkovo činné osoby. "Pracuje sa na tom, aby mali taxíky výnimku a taktiež sa rieši kompenzácia pre SZČO vzhľadom na to, že sme v takejto situácii ešte nikdy neboli," vysvetlilo občianske združenie. "Sme v kontakte s úradmi aj s poskytovateľmi prepravy po celom Slovensku. Zdravie je, samozrejme, na prvom mieste," dodalo združenie.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok