Do MHD už nemôžete bez ochrany, dvere sa otvoria automaticky

TA3 SITA
16.3.2020 11:07

Cestovanie v hromadnej doprave je v časoch pandémie nebezpečné, Bratislava preto nariadila cestujúcim, aby používali ochranné pomôcky. Vyzývajú na to aj dopravné podniky z iných slovenských miest.

Bez rúška nevstúpite

Cestovanie v bratislavskej mestskej hromadnej doprave je povolené len s ochrannými prostriedkami na tvári (rúško, respirátor či iná vhodná alternatíva), Dopravný podnik Bratislava odporúča používať aj rukavice. Opatrenie platí oddnes 16. marca. Informuje o tom DPB.

Do autobusov a trolejbusov nie je povolené nastupovať prednými dverami a obsadzovať prvý rad sedadiel za vodičom - s výnimkou nevidiacich a vodiacich psov. Dvere vozidiel sú otvárané centrálne, preto nie je potrebné používať dopytové tlačidlá pri dverách. Pred vystupovaním na zastávkach na znamenie je potrebné naďalej signalizovať úmysel vystúpiť tlačidlom stop, dopĺňa DPB.

Linky v režime prázdnin

Zároveň od dnešného dňa až do odvolania premávajú linky bratislavskej MHD počas pracovných dní v režime školských prázdnin. Linky 131, 184 a 801 nepremávajú do odvolania. Linka 209 premáva z Kramárov len po zastávku Ružová dolina a neobsluhuje zastávku Mliekarenská. V smere na Kramáre obsluhuje všetky zastávky. Z Ružovej doliny na Mliekarenskú je možné využiť linky X72.

DPB dopĺňa, že všetky predajne cestovných lístkov DPB sú od 14. marca do odvolania zatvorené. Pre zakúpenie predplatných cestovných lístkov môžu cestujúci využiť multifunkčné červené automaty alebo internetový predaj.

Aj mesto Košice vyzýva cestujúcich, aby oddnes v prostriedkoch košickej mestskej hromadnej dopravy nosili rúška, prípadne šatky, šály alebo iné podobné účinné ochranné pomôcky.

Martin zase nariaďuje vstup do prostriedkov mestskej hromadnej dopravy výhradne s ochranou tváre.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok