Kaddáfího sily okupujú už len malú časť Syrty

TA3, TASR
19.10.2011 19:44

Jednotky dočasnej líbyjskej vlády zahnali po prudkých bojoch vojakov verných Muammarovi Kaddáfímu do malej štvrti mesta Syrte. V stredu to povedal veliteľ brigády Zintán Essám Baghár. V uliciach Syrty sa bojovalo niekoľko dní, pričom boje spôsobili straty na oboch stranách.

Kaddáfího sily okupujú už len malú časť Syrty

V noci na stredu sa vládnym jednotkám podarilo získať kontrolu nad štvrťou Dollar, takže v rukách Kaddáfího síl zostáva už len jedna časť mesta menšia než jeden kilometer štvorcový. "Za posledné dva dni sme zajali mnoho ostreľovačov vrátane dvoch žien," povedal Baghár. Podľa zdravotníkov v bojoch zahynulo najmenej 11 vládnych vojakov, 95 utrpelo zranenia.

Dobytie Syrty bude znamenať konečné víťazstvo novej armády nad Kaddáfím, ktorý sa stále ukrýva na neznámom mieste. Dočasná vláda sa už dohodla so Severoatlantickou alianciou, že po vyhlásení víťazstva okamžite otvoria medzinárodné aj domáce letecké trasy do Bengází, Tripolisu a Misráty, čím ukončia platnosť bezletovej zóny nad Líbyou, ktorej dodržiavanie strážia vzdušné sily NATO.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok