NBA: Zrušili všetky zápasy, u jedného z hráčov našli koronavírus

TA3 TASR
12.3.2020 07:30

Americká basketbalová liga NBA sa až do odvolania rozhodla zrušiť všetky zápasy sezóny. K takémuto rozhodnutiu pristúpila po tom, ako sa u jedného z hráčov basketbalového tímu Utah Jazz predbežne po lekárskych testoch potvrdilo ochorenie COVID-19, ktoré spôsobuje nový koronavírus SARS-CoV-2.

Výsledok lekárskeho testu s pozitívnym nálezom bol známy krátko pred začiatkom zápasu medzi tímami Utah Jazz a Oklahoma City Thunder a začiatok zápasu z tohto dôvodu náhle odložili. NBA však neskôr uviedla, že hráč s pozitívnym testom na ihrisku v tom čase nebol.

Vedenie NBA následne oznámilo, že až "do odvolania" všetky zápasy aktuálnej sezóny ruší, pričom v rámci tejto "prestávky" chce rozhodnúť o ďalších opatreniach týkajúcich sa pandémie koronavírusu. Ešte predtým však stihli odohrať dva zápasy. Basketbalisti Philadelphie zvíťazili na vlastnej palubovke nad Detroitom 124:106. Na triumfe mal najväčší podiel Joel Embiid. Dallas zdolal Denver 113:97 a z výhry sa tešil po dvoch prehrách.

NBA nezverejnila meno hráča tímu Utah Jazz, u ktorého sa ochorenie COVID-19 potvrdilo, viaceré americké média sa však domnievajú, že ide o Francúza Rudyho Goberta, ktorý v zápase nemal hrať pre chorobu. Na zápase mal chýbať aj jeho spoluhráč Emmanuel Mudiay z Konžskej demokratickej republiky, a to taktiež pre bližšie nespresnenú chorobu.

Philadelphia - Detroti 124:106

Atlanta - New York 131:136 pp

Miami - Charlotte 98:109

Dallas - Denver 113:97

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok