Infikovaných v ČR je skoro 100, taxikár mal nakaziť 10 zákazníkov

TA3 TASR
11.3.2020 21:48

Počet ľudí nakazených novým koronavírusom v Česku sa v stredu zvýšil na 91 po tom, ako pozitívne testy potvrdili u desiatich zákazníkov infikovaného taxikára z Prahy. Informovala o tom televízia Nova a na svojej stránke to potvrdilo aj Ministerstvo zdravotníctva ČR.

Infikovaných v ČR je skoro 100, taxikár mal nakaziť 10 zákazníkov
SITA/AP

Pražský taxikár v stredných rokoch, ktorý jazdil pre spoločnosť Uber, odviezol za tri dni najmenej 90 ľudí. Podľa informácií TV Nova je taxikár, u ktorého sa nákaza potvrdila pred niekoľkými dňami, hospitalizovaný na jednotke intenzívnej starostlivosti v Prahe.

Zdravotný stav ženy vo veku 48 rokov z Brna, ktorá bola takisto vo vážnom stave, je stabilizovaný, uviedol podľa portálu Novinky.cz riaditeľ tamojšej fakultnej nemocnice Jaroslav Šterba.

"Je tu oveľa viac osôb, ktoré sa vrátili z Talianska, kde má ochorenie (COVID-19) masívny priebeh. Ľudia, ktorí sa tam rozhodli ísť, riskovali, že sa nakazia. Máme veľa nakazených kontaktov a ich sekundárnych kontaktov," zdôvodnil prudký nárast infikovaných námestník českého ministerstva zdravotníctva Roman Prymula, ktorého citoval portál ČT24.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok