Sulík vraj radil firme, aby štátu nedodávala rúška. Ten to popiera

TA3 TASR
11.3.2020 20:09

Líder SaS Richard Sulík mal nahovárať vedenie spoločnosti Zornica, ktorá začala vyrábať respiračné rúška, aby nepodpisovala zmluvu so štátom. Počas rokovania vlády, na ktorom sa kabinet zaoberal aj zdravotníckymi pomôckami v rámci hmotných rezerv, to priznal generálny riaditeľ spoločnosti Zornica Banko Fashion Igor Maukš. Sulík tieto informácie dôrazne dementuje.

Sulík vraj radil firme, aby štátu nedodávala rúška. Ten to popiera
TASR/Radovan Stoklasa

"V rámci malej debaty mi odporučil, aby som nepodpisoval zmluvu so štátom, no ja žiadnu zmluvu podpísanú nemám. A neviem, čo je ho do toho," povedal novinárom s tým, že telefonát ukončil. Nevie si vysvetliť dôvod Sulíkovho odporúčania, s lídrom SaS sa pozná z minulosti. "Dával si u nás šiť košele," povedal.

Sulík tieto tvrdenia dôrazne dementuje. "Richard Sulík dôrazne dementuje informáciu o tom, že by pána Maukša odhováral od uzatvárania zmluvy so štátom. Nechápe, kde sa táto informácia vzala a prečo ju pán Maukš uviedol," uvádza v reakcii Sulíková hovorkyňa Katarína Svrčeková.

Poznamenala, že šéf SaS sa v utorok telefonicky zaujímal o podmienky a okolnosti výroby ochranných rúšok. "Hovorili najmä o časových nárokoch, pričom pán Maukš poznamenal, že v štátnej správe vládne chaos a nemá mu kto ani len zadať objednávku na výrobu rúšok," zdôraznila. Ešte pred rokovaním vlády telefonát jedného z doterajších opozičných lídrov s riaditeľom Zornice naznačil aj predseda vlády SR Peter Pellegrini.

Premiér v pondelok informoval, že spoločnosť Zornica, ktorá sa zaoberá výrobou košieľ, prechádza na nový výrobný program a bude produkovať ochranné rúška.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok