Puškinov pamätník ponúka netradičnú možnosť, ako sa zapojiť

TA3
28.5.2020 12:09

V Lučenci sa opäť uskutoční recitačná súťaž v prednese poézie a prózy v ruskom jazyku Puškinov pamätník. Vyhlásili ju primátorka mesta Alexandra Pivková a gubernátor ruského Petrohradu Alexander Dmitrijevič Beglov.

Puškinov pamätník ponúka netradičnú možnosť, ako sa zapojiť
TA3

Súťaží sa v prednese poézie aj prózy v ruskom jazyku, zúčastniť sa môžu žiaci druhého stupňa základných škôl alebo príslušných ročníkov 8-ročných gymnázií a stredných škôl. Podmienkou účasti je odovzdanie elektronicky vyplnenej prihlášky a elektronické spracovanie súťažného textu zaslaním videonahrávky s prednesom najlepšie vo formáte .mp4, alebo inom vhodnom formáte.

Recitátori majú aj časový limit. Pre umelecký prednes poézie sú to maximálne 3 minúty, pre prednes prózy maximálne 5 minút.

Prihlášky do celoslovenského kola sa zasielajú za jednotlivcov alebo školy vyhlasovateľovi súťaže elektronicky e-mailom na adresu renata.perzelova-libiakova@lucenec.sk do 17. júna 2020. Pre viac informácií volajte na číslo 0905 614 782. Potrebné je okrem súťažnej nahrávky priložiť vyplnenú návratku s kontaktnými údajmi, ktorá je súčasťou propozícií.  Po obdržaní prihlášky s nahrávkou budú organizátori súťažiacich kontaktovať s potvrdením o zaradení do súťaže. Nahrávka bude zverejnená počas doby hodnotenia porotou.

Link videozáznamu pošlite cez úschovňu (uschovna.cz,wetransfer.com) s detailom tváre súťažiaceho. Príspevok je potrebné zaslať do 17. júna 2020.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok