Prvé prípady oznámili ďalšie krajiny, V Číne sa situácia zlepšila

TA3 TASR
8.3.2020 08:14

Prvé dva prípady nákazy novým koronavírusom potvrdili v Bulharsku. Ide o 27-ročného muža v meste Pleven na severe krajiny a 75-ročnú ženu zo stredobulharského Gabrova. Obaja sú vzhľadom na ťažkosti s dýchaním už niekoľko dní v nemocnici, všeobecne sú však v dobrom stave.

Prvé prípady oznámili ďalšie krajiny, V Číne sa situácia zlepšila
SITA/AP (ilu)

V sobotu oznámilo prvý prípad infekcie v krajine aj Moldavsko. Podľa tamojšieho ministerstva zdravotníctva bol test pozitívny u 48-ročnej ženy, ktorá pricestovala letecky z talianskej Bologne do moldavskej metropoly Kišiňov. Prvé úmrtie v Latinskej Amerike sa udialo v Argentíne, 64-ročný pacient žil v metropole Buenos Aires a už pred nákazou vírusom trpel diabetom, vysokým krvným tlakom a chronickou bronchitídou, pričom mal ťažkosti s obličkami.

Čína oznámila, že počet úmrtí na koronavírus v krajine sa zvýšil o 27 na celkovo 3097. Za uplynulých 24 hodín však súčasne zaznamenala len 44 nových prípadov nákazy, čo je najmenej, odkedy začala 20. januára zverejňovať celonárodné údaje. Všetky nové úmrtia a takmer všetky nové prípady infekcie evidujú v meste Wu-chan, ktoré je epicentrom šírenia vírusu.

Klesajúci trend majú nové prípady nákazy aj celonárodne, no potvrdené infekcie zavlečené zo zahraničia vyvolali obavy z opätovného nárastu infikovaných. Čínske ministerstvo zdravotníctva eviduje celkovo 80.695 nakazených počas aktuálnej epidémie, pričom 20.533 pacientov sa stále lieči. Celosvetovo počet infikovaných presiahol 100.000 a ochoreniu, ktoré sa rozšírilo do 95 krajín a území, podľahlo 3500 ľudí.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok