Jahnátek tvrdí, že titul profesor získal oprávnene

TASR
13.8.2012 14:05

Minister pôdohospodárstva Ľubomír Jahnátek (nominant Smeru-SD) tvrdí, že titul profesor získal oprávnene. Reaguje tak na spochybňovanie titulov politikov v posledných dňoch.

Jahnátek tvrdí, že titul profesor získal oprávnene
SITA

"V tajnom hlasovaní v rámci fakulty za Ľubomíra Jahnátka hlasovalo všetkých 27 členov komisie a v rámci univerzity bolo 28 členov za, jeden proti a dvaja sa hlasovania zdržali," napísal v reakcii minister. Už z týchto počtov musí byť podľa šéfa rezortu všetkým zrejmé, že hlasovanie žiadnym spôsobom nemohol ovplyvniť, a tak titul profesor získal oprávnene.

Návrh okrem toho malo posúdiť aj ministerstvo školstva a následne prezident SR. Titul profesor minister získal na košickej Technickej univerzite. Jahnátek tiež dodáva, že na verejnej časti jeho obhajoby sa zúčastnilo niekoľko desiatok novinárov.

Študentská rada vysokých škôl (ŠRVŠ) a Asociácia doktorandov Slovenska v nedeľu (12.8.) médiám zaslali vyhlásenie, v ktorom žiadajú o dôsledné prešetrenie udelenia titulu profesor ministrovi pôdohospodárstva Ľubomírovi Jahnátkovi a titulov druhého a tretieho stupňa štúdia podpredsedníčke NR SR Renáte Zmajkovičovej (Smer-SD). Študenti krátko predtým žiadali aj o prešetrenie titulu PhD. v prípade lídra KDH Jána Figeľa.

Médiá spochybňovali tituly Jahnátka a Zmajkovičovej už dávnejšie. O prípade Figeľovho titulu PhD. informoval minulý týždeň denník Sme. Noviny napísali, že Figeľovi pri udeľovaní titulu pomohlo, že bol eurokomisárom. Šéf KDH pred piatimi rokmi obhájil titul vo vedeckom odbore sociálna práca, ktorému sa podľa Sme profesijne nevenoval. Sociálnu prácu nerozoberal ani v dizertačnej práci. Titul získal za knihu o integrácii Slovenska do Európskej únie.

Oponentom doktorandskej práce podpredsedu parlamentu Figeľa bol podľa denníka syn zakladajúceho člena KDH Jozef Mikloško mladší. Prečo na odbore sociálna práca odobril Figeľovu dizertačnú prácu o európskej integrácii, Mikloško ml. neprezradil.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok