Vírus hlásia z ďalších dvoch štátov, nových prípadov je opäť menej

TA3 TASR
4.3.2020 06:39

Argentína a Čile potvrdili prvé prípady nákazy koronavírusom, ktorý sa z Číny rozšíril do vyše 60 štátov sveta. V oboch prípadoch ide o ľudí, ktorí sa vrátili zo zahraničných ciest. V Argentíne sa prítomnosť koronavírusu potvrdila u 43-ročného muža, ktorý sa vrátil z Talianska. U 33-ročného Čiľana sa prítomnosť vírusu potvrdila po tom, ako sa vrátil z mesačného pobytu v juhovýchodnej Ázii.

Vírus hlásia z ďalších dvoch štátov, nových prípadov je opäť menej
SITA/AP (ilu)

Priniesli si ho z cudziny

Argentínsky minister zdravotníctva Ginés González García uviedol, že Argentínčan bol umiestnený do karantény po tom, čo sa v deň návratu z Talianska prihlásil na súkromnej klinike v metropole Buenos Aires. "Identifikovali sme prvý prípad. Ide o pacienta, ktorý sa vrátil z Talianska," povedal González García s tým, že prípad nie je komplikovaný.

Čilský minister zdravotníctva Jaime José Maňalich uviedol, že 33-ročný muž, ktorý sa 25. februára vrátil do Čile, bol s vysokou horúčkou hospitalizovaný v meste Talca vzdialenom približne 350 kilometrov južne od čilskej metropoly Santiago. Stav pacienta sa však medzičasom zlepšil a v súčasnosti je "úplne bez príznakov ochorenia", dodal Maňalich. Dva nové prípady infekcie koronavírusom SARS-CoV-2 znamenajú, že sa celkový počet infikovaných v Latinskej Amerike zvýšil na 17, pričom najviac postihnutými krajinami sú Ekvádor s piatimi infikovanými osobami a Mexiko s piatimi.

Klesanie pokračuje

Čína potvrdila ďalších 38 prípadov úmrtia na nákazu, čím sa ich počet zvýšil na 2981. Počet nových prípadov však už tretí deň klesá. Informovala o tom agentúra AFP s odvolaním sa na vyhlásenie čínskej Národnej zdravotníckej komisie. Celkový počet úmrtí na ochorenie spôsobené novým koronavírusom stúpol v Číne na 2981, pričom infikovaných je celkovo 80.200 osôb.

Južná Kórea potvrdila štyri ďalšie úmrtia na infekciu spôsobenú SARS-CoV-2, čím sa ich celkový počet v tejto krajine zvýšil na 32. Nakazených je 5328 osôb, napísala agentúra Jonhap. Nový koronavírus sa od vlaňajšieho decembra rozšíril z Číny medzičasom do viac ako 60 krajín. Mimo Číny si vyžiadal viac ako 170 obetí.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok