V Česku zaznamenali piaty prípad nákazy koronavírusom

TA3 TASR
3.3.2020 15:32

Česko má už piaty prípad nákazy koronavírusom. Celkovo na tento patogén v krajine testovali 236 ľudí. Pacientka diagnostikovaná zatiaľ ako posledná, bola v kontakte s Američankou, ktorá leží v pražskej nemocnici na Bulovke už od nedele.

Dve mladé študentky, ktorým české laboratóriá potvrdili nákazu novým koronavírusom, navštívili v uplynulých dňoch aj Maďarsko. V Českej republike potvrdili piaty prípad výskytu nakazenia novým typom koronavírusu. Ide o ženu z Ekvádoru, u ktorej bol prvý test negatívny, uviedol v utorok ráno na tlačovej konferencii český minister zdravotníctva Adam Vojtěch. Žena z Ekvádoru cestovala spolu s Američankou, u ktorej sa nákaza koronavírusom potvrdila v nedeľu. Obe študujú v talianskom Miláne.

Hygienici zmapovali kontakty oboch nakazených cudziniek. V karanténe sú cestujúci a vodič autobusu, dvaja taxikári a čašník z reštaurácie. MTI uviedla, že študentky 24. februára pricestovali do Viedne, kde sa ubytovali v hoteli. Odtiaľ odcestovali do Budapešti, potom sa vydali cez Brno do Prahy, kde si objednali nocľah v rámci systému Airbnb.

"Informovali sme Viedeň i maďarskú stranu," citovala agentúra riaditeľku pražskej hygienickej stanice Zdeňku Jágrovú, podľa ktorej u Američanky potvrdili nákazu novým koronavírusom SARS-COV-2 pri prvom teste v nedeľu, u študentky z Ekvádoru sa tak stalo až pri opakovanom teste.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok