Jedna z najväčších výhier v kariére, Schmiedlová vyradila Venus

TA3 TASR SITA
3.3.2020 07:35

Slovenská tenistka Anna Karolína Schmiedlová postúpila do 2. kola dvojhry na turnaj WTA v mexickom Monterrey, keď v úvodnom kole vyradila Venus Williamsovú z USA. Slovenka síce prehrala so sedemnásobnou grandslamovou víťazkou prvý set 4:6, ďalšie dva ale vyhrala 6:3 a 6:2. V 2. kole sa stretne s Češkou Marie Bouzkovou, ktorá v 1. kole vyradila Slovenku Kristínu Kučovú.

Jedna z najväčších výhier v kariére, Schmiedlová vyradila Venus
SITA/Martin Medňanský

Slovenská hráčka mala hneď v úvodnom geme zápasu brejkbal, ale nedokázala ho využiť. Od stavu 1:1 prevzala iniciatívu do svojich rúk staršia zo sestier Williamsových, keď sa zaskvela šnúrou štyroch gemov po sebe. Hrdinka nedávneho stretnutia Pohára federácie medzi Slovenskom a Veľkou Britániou následne ešte dokázala znížiť skóre na 4:5 z jej pohľadu, ale v desiatom geme si tretíkrát neudržala svoje podanie.

Aj v druhom sete bolo podanie skôr nevýhodou ako výhodou. Až v šiestich z deviatich gemov sa hráčky dostali na príjme k brejkbalom, ale v dôležitých chvíľach mala prevahu A. K. Schmiedlová. Často si pomáhala prvým servisom, čo bolo kľúčom k triumfu 6:3 v druhom sete. V tom treťom získala Slovenka na servise 67% loptičiek, rýchlo si vypracovala náskok 4:0 a komfortné vedenie si bez väčších problémov udržala.

"Je to jedno z najväčších víťazstiev v mojej kariére. Som veľmi šťastná, že sa to stalo práve tu v Monterrey. Prišla som sem z kvalifikácie a som vďačná, že som si mohla zahrať proti takej skvelej hráčke, akou je Venus. Začala som s veľkým rešpektom, čo sa dalo očakávať. Potrebovala som získať trochu viac sebavedomia a pokoja. Na konci prvého setu som už začala hrať lepšie. Nemala som ľahkú minulú sezónu, ani začiatok tohto roka, takže som vďačná za každé víťazstvo," cituje slovenskú tenistku web WTA.

Anna Karolína Schmiedlová (SR) - Venus Williamsová (USA) 4:6, 6:3, 6:2

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok