Prezidentka hodnotila voľby, pozrite si celé jej vyhlásenie

TA3 TASR
2.3.2020 12:44

Prezidentka Zuzana Čaputová vystúpila s vyhlásením k výsledkom parlamentných volieb. Poďakovala všetkým, ktorí volili a uviedla, že "túžba po zmene" bola veľká. Pozrite si celé jej vyhlásenie.

Hlasovanie podľa nej ukázalo, aký dôležitý je každý hlas. Stovky či tisícky hlasov rozhodli, že sa do parlamentu nedostali strany s podporou státisícov voličov. Prezidentka verí, že si to strany v parlamente vrátane víťaza volieb uvedomujú. Čaputová pozvala na dnes Igora Matoviča do prezidentského paláca. Nechce strácať čas, pretože krajina to naliehavo potrebuje.

https://www.scribd.com/embeds/449741293/content?start_page=1&view_mode=scroll&access_key=key-TOuWwsbEbZIjFkIKP1OQ&show_recommendations=true

"Krajina naliehavo potrebuje energickú a motivovanú výkonnú moc s novou legitimitou, aby sa dokázala vysporiadať s vážnymi výzvami, ktoré pred ňou stoja," povedala prezidentka.

V súvislosti s výsledkami volieb skonštatovala, že sa v nich ukázala túžba po nastolení spravodlivosti a po boji s korupciou v spoločnosti. "Vo všetkých krajoch, vo väčšine okresov sme zvolili zmenu. Voľbami sme získali šancu pokročiť v obnovení viery v spravodlivosť a to nie je málo," poznamenala.
Dodala, že verí, že úspešné strany túto šancu naplno využijú a že neostanú iba pri tom. Poukázala na potrebu urobiť viac v oblasti školstva či klimatických zmien.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok