Nemecký minister zahraničia verí reformám v Španielsku

SITA
12.8.2012 16:10

Nemecký minister zahraničných vecí Guido Westerwelle nechce špekulovať o tom, či bude Španielsko potrebovať kompletný balíček medzinárodnej pomoci, v otázke smerovania španielskych reformných opatrení je však optimistom. Informoval o tom nemecký nedeľník Bild am Sonntag.

Nemecký minister zahraničia verí reformám v Španielsku
SITA

Podľa Westerwelleho urobil vládny kabinet Mariana Rajoya významné reformné rozhodnutia a to je dôvodom, prečo je optimistom. "Považujem Španielsko za veľmi silný národ s vysoko produktívnou ekonomikou," povedal Westerwelle.

Nemecko vyjadrilo dôveru v to, že Španielsko nebude potrebovať záchranný balíček od EÚ. Nemecký minister financií Wolfgang Schäuble pred dvoma týždňami odmietol správy médií, že Španielsko sa chystá požiadať európsky záchranný fond o nákup jeho vládnych dlhopisov. Výnosy z desaťročných španielskych vládnych dlhopisov sú vysoké, keďže sa pohybujú blízko sedempercentnej hranice. Očakáva sa, že španielsky premiér formálne požiada o koordinovaný zásah zo strany Európskej centrálnej banky (ECB) a európskych záchranných fondov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok