Chmelár po volebnom neúspechu ako predseda Socialistov končí

TA3 TASR
1.3.2020 13:33

Eduard Chmelár odstúpi z pozície predsedu hnutia Socialisti.sk. V reakcii na výsledky sobotňajších volieb do národnej rady, kde hnutie získalo 0,55 percenta hlasov voličov, to uviedol na sociálnej sieti. Dodal, že o tom v noci informoval aj členov republikovej rady hnutia. Funkcie sa plánuje vzdať na najbližšom sneme strany, ktorý by mal byť v apríli.

Chmelár po volebnom neúspechu ako predseda Socialistov končí
SITA/Branislav Bibel

"Ako líder hnutia sa nemôžem a nechcem za tento volebný neúspech zbavovať politickej zodpovednosti. Chápem to ako jasný signál od voliča, že nemá záujem o moje služby a rešpektujem to. Preto som sa rozhodol odstúpiť z funkcie predsedu a dať tak Socialistom.sk šancu nájsť novú energiu, nových lídrov, nové sily na rast vplyvu hnutia," oznámil Chmelár.

Skonštatoval, že strana bojovala vo voľbách čestne a za výsledok sa nemusí hanbiť. Poďakoval sa voličom za podporu. Kritizoval však "nadprácu médií v prospech progresívcov", ale aj uprednostňovanie niektorých strán. Znepokojenie vyjadril aj na tým, že takmer 30 percent oprávnených voličov svoj hlas vo voľbách neodovzdalo.

Chmelár zablahoželal lídrovi OĽANO Igorovi Matovičovi k víťazstvu. Dodal však, že sa desí vlády, v ktorej by podľa neho mohli byť ministrom obrany Jaroslav Naď, ministrom zahraničných vecí Tomáš Valášek a ministrom financií Richard Sulík.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok