Končím, vyhlásil po zlom výsledku vo voľbách šéf Mosta Bugár

TA3 TASR SITA
1.3.2020 03:00

Predseda Mosta-Híd Béla Bugár odstúpi zo svojej funkcie. Povedal to na tlačovej konferencii po sčítaní vyše 60 percent hlasov vo voľbách. Podľa svojich slov bude naďalej pomáhať strane, nechcel však povedať, kto by mal byť jeho nástupcom. "Je to vec vnútorných štruktúr," dodal s tým, že sa o tom bude hovoriť na sneme strany.

Predseda strany Most-Híd Béla Bugár označil priebežný výsledok hlasovania pre nich za veľmi zlý, očakávali totiž oveľa lepší výsledok. Zároveň potvrdil, že skončí na čele strany, no bude v nej naďalej pokračovať. "Ako vidieť z predbežných analýz, veľa voličov, teda aj našich na južnom Slovensku, volilo OĽANO. Predpokladám, že takisto ako od nás budú očakávať pomoc južným regiónom aj v zastupovaní menšinových práv," povedal Bugár s tým, že je v tom skeptický.

Pripustil, že funkciu splnomocnenca pre menšiny môže líder OĽANO Igor Matovič ponúknuť napríklad Strane maďarskej komunity. "Čo sa týka menšinových práv, neočakávam žiadne zlepšenie. Videli sme viackrát v minulosti, ako OĽANO a pán Matovič hlasovali, napríklad, aj v prípade záchrany menšinových škôl, alebo v Radičovej vláde proti zákonu, ktorý mal upraviť tzv. zákon o dvojitom štátnom občianstve, alebo akým spôsobom fakticky obmedzil možnosť používania zákona o používaní menšinových jazykov," uviedol.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok