Slovan vyhral nad Myjavou 2:1

TA3, SITA
11.8.2012 22:55

ŠK Slovan Bratislava - Spartak Myjava 2:1 (0:0)

Domáci Slovan prvých 45 minút márne dobýjal bránku hosťujúceho nováčika. Proti konsolidovanej obrane Myjavy sa nedokázal presadiť ani krátkymi prihrávkami ani vysokými centrami do pokutového územia. V 19. min Milinkovič z hranice pokutového územia iba tesne minul bránku hostí a v 32. min pohotový Solnička včas vyboxoval loptu pred nabiehajúcim Kolčákom. O tri minúty neskôr si poradil aj s prízemnou strelou Šeba. Hosťujúci Solnička sa vyznamenal najmä v 42. min, keď pohotovú Hlohovského hlavičku reflexívne vyrazil nad brvno svojej bránky. Aj preto sa prvý polčas skončil bezgólovou remízou.

Víťazstvo Slovana zariadil Filip Hlohovský, ktorý najskôr v 65. min špičkou kopačky zmenil smer strely a prekonal myjavského gólmana a v 80. min hlavičkou zvýšil na 2:0. Hostia odpovedali v 82. min, keď Kuračka z priameho kopu prekvapil brankára Putnockého. Domáci gólman sa zapotil aj tesne predtým, v 77. a 78. min, keď ho od gólov zachránili Pauschek, resp. žrď jeho bránky. Hlohovský mohol dať v 86. min aj tretí gól, ale Solnička bol pozorný.

ŠK Slovan Bratislava - Spartak Myjava 2:1 (0:0)
Góly: 65. a 80. Hlohovský - 82. Kuračka, bez kariet, rozhodovali: P. Hrčka - R. Sluk, Kubačka, 1989 divákov 

Zostavy: 
Slovan: Putnocký - Bagayoko (46. Pauschek), Gorosito, Kolčák, Lukšík - Milinkovič, Halenár, Grendel, Hlohovský - Piroska (59. Peltier), Šebo 
Myjava: Solnička - P. Ďuriš, Častulín, Černáček, Duga (4. Mrva) - Ján Petráš, M. Dian (65. Marček), Kuračka, Peter Majerník, Sládek - Kosík (80. Šebek)

Samuel Slovák (tréner Slovana): "My sme vedeli, že nás čaká srdnatý a bojovný súper. To sa napokon aj potvrdilo. Nebolo ľahké prekonať kompaktný obranný val Myjavy. Som však rád, že sa nám to v druhom polčase podarilo a pre Slovan sú momentálne najdôležitejšie tri body. Myjava hrala bojovne, ja som nebol cez polčasovú prestávku nervózny, pretože som veril, že to zlomíme. Myslím si, že víťazstvo sme si zaslúžili.

Ladislav Hudec (tréner Myjavy): "Musím priznať, že pred týmto stretnutím sme mali určité obavy, pretože v Slovane prišlo k zmenám, vymenil sa u nich tréner a vyhrali v Trnave. Vedeli sme, že to bude ťažký zápas. Mužstvo však hralo dobre, hráči išli na doraz, ale dnes sa ukázalo, že Slovan je predsa len iné mužstvo. My si musíme vážiť, že máme na Myjave ligu, že k nám prídu takí súperi ako Banská Bystrica, Košice či Trnava. Poviem pravdu, po prehre s Nitrou som si myslel, že v Bratislave dostaneme debakel."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok