Trenčín podľahol Žiline 0:2

SITA
11.8.2012 21:20

AS Trenčín - MŠK Žilina 0:2 (0:0)

Trenčín podľahol Žiline 0:2
SITA

Obe mužstvá hrali od úvodných minút opatrne, vedomé si protivníkových schopností. Pokusy o kombinačnú hru však na oboch stranách neponúkali šance na skórovanie, pretože všetky formácie fungovali spoľahlivo. Domáci mali v 15. min k dispozícii nepriamy kop na súperovej päťke, Depetris však rozohrávku zakončil strelou do žrde. Hostia pohrozili v 36. min Majtánovou delovkou do žrde a Paurovou nebezpečnou strelou zblízka. V tom čase sa Trenčín nadychoval k náporu, jeho akcie sa v obkolesení žilinskej defenzívy končili nepresnosťami.

Po zmene strán Žilina pridala na dôraze i rýchlosti a získala prevahu. Hostia začali častejšie prenikať do súperovej obrany a v 54. min sa im podarilo otvoriť aj skóre, keď Pichovu presnú prihrávku do stredu pokutového územia presne umiestnil Akakpo. V 65. min preveril Volešáka tvrdou strelou Mabouka a o štyri minúty po ďalšom z bleskových protiútokov Guima preloboval trenčianskeho brankára, čím zvýšil žilinský náskok. Domáci upadli do kŕča a ich ofenzívna hra viazla. Žilinčania potom rutinérsky kontrolovali svoj náskok i hru a až do záverečného hvizdu už nepripustili žiadny dramatický zvrat. Zápas však svojou kvalitou a zaujímavosťou zaostal za očakávaním, keď mu chýbalo vyššie nasadenie a tvorivosť, z čoho pramenilo málo vzruchu pred oboma bránkami.

AS Trenčín - MŠK Žilina 0:2 (0:0)
Góly: 54. Akakpo, 69. Guima, ŽK: 7. Kleščík - 87. Guima, rozhodovali: Kružliak - Bóllo, Súkeníková, 3011 divákov 

Zostavy: 
Trenčín: Volešák - Godál, Rodríguez da Silva, Kleščík, Mazáň - Baéz - Mazan, Lobotka (66. S. Štefánik), I. Díaz (85. Malec), Holúbek (68. Mondek) - Depetris 
Žilina: Dúbravka - Mabouka, Piaček, Akakpo, S. Angelovič - Pečovský - T. Majtán (79. Šulek), Paur (66. Káčer), Barčík (90.+ Gergel), Pich - Guima 


Adrián Guľa (tréner Trenčína): "V prvom polčase sa hralo v solídnom tempe z oboch strán, predovšetkým v strednej zóne ihriska, takže šancí pred bránkami bolo málo. Pri vstupe do druhého polčasu sme stratili koncentráciu, čo náš súper využil na strelenie gólu a potom sa z našej hry vytratila ľahkosť. Hostia skúsene zápas ukontrolovali a vyhrali zaslúžene. Nevešiame však hlavy a v našej práci pokračujeme ďalej.

Frans Adelaar (tréner Žiliny): "V prvom polčase sme mali trochu problémy, pretože sme v strede poľa prenechávali až príliš veľa voľného priestoru. Vedeli sme, že Trenčín hrá na svojej umelej tráve dobre a má na tomto povrchu určitú výhodu. Postupne sme začali hrať kompaktnejšie a ak by sme využívali naše šance mohli sme viesť už do prestávky. Musím však zložiť kompliment hráčom, za ich mentálnu silu, ktorú preukázali v tomto neľahkom zápase, pretože hrali disciplinovane a zásluhou dvoch pekných gólov zaslúžene zvíťazili."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok