V Taliansku prudko stúpol počet nakazených, guvernér je v karanténe

TA3 TASR SITA
27.2.2020 13:51

Počet prípadov nákazy novým koronavírusom v Taliansku sa vyšplhal už na 528. Počet mŕtvych v krajine stúpol na 14. Ochorenie sa v Taliansku šíri najrýchlejšie spomedzi európskych štátov. Guvernér talianskeho regiónu Lombardsko Attilio Fontana oznámil, že sa odoberie do dobrovoľnej karantény. Nákaza koronavírusom sa totiž potvrdila u jeho blízkej spolupracovníčky

V Taliansku prudko stúpol počet nakazených, guvernér je v karanténe
SITA/AP

"Ide o osobu, s ktorou neustále pracujem," vyhlásil Fontana, člen protiimigračnej strany Liga Severu. Prítomnosť koronavírusu sa potvrdila u jednej pracovníčky guvernérovej kancelárie. Testy ostatných zamestnancov boli zatiaľ negatívne. Fontana chce podľa vlastných slov dodržať odporúčania talianskych zdravotníckych úradov, a preto zostane najbližšie dva týždne v "dobrovoľnej izolácii". Pri interakcii s inými ľuďmi bude používať ochrannú masku.

Severotaliansky región Lombardsko hlási 37 vyliečených pacientov. Tri osoby sa vyliečili v Ríme. Z 528 pozitívnych prípadov koronavírusu bolo 282 odporučených na ďalšie testy, ktoré ochorenia u pacientov potvrdia alebo vyvrátia.

Výskyt koronavírusu SARS-CoV-2 hlásili po prvý raz v decembri 2019 v čínskom meste Wu-chan, metropole provincie Chu-pej. V Číne epidémia podľa Svetovej zdravotníckej organizácie (WHO) vrcholila 2. februára a odvtedy slabne.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok