Danko nechce schôdzu počas moratória, hlavné priority sú dve

TA3 SITA
25.2.2020 12:27

Schôdza parlamentu nebude pokračovať počas volebného moratória. Mala by skončiť už v utorok alebo najneskôr v stredu. Informoval o tom predseda parlamentu a šéf SNS Andrej Danko.

Danko nechce schôdzu počas moratória, hlavné priority sú dve
(SITA/Braňo Bibel)

„Nebudem narúšať priebeh moratória,“ vyhlásil Danko. Volebné moratórium pred parlamentnými voľbami začne od štvrtka 27. februára.

Za hlavné priority schôdze označil šéf parlamentu prijatie trinástych dôchodkov pre penzistov a Istanbulský dohovor. O trinástych dôchodkoch snemovňa rokuje v zrýchlenom konaní, poslanci posunuli zákon do druhého čítania. Rozprava k Istanbulskému dohovoru ešte neskončila.

Danko zároveň naznačil otáznosť prijatia zákona o zvýšení rodinných prídavkov na deti a zákona o zrušení diaľničnej známky pre autá do 3,5 tony. Podotkol, že v otázke známok začal celospoločenskú diskusiu. V súvislosti s prídavkami uviedol, že deti by nemali byť zdroj peňazí. Dankovi, ako poznamenal, sa páči model maďarského premiéra Viktora Orbána, že ak žena pracuje a má tri a viac detí, môže si uplatniť daňovú úľavu.

„Uvidíme, či sa podarí dostať sa aj k rodinným prídavkom, pretože sú to spojené nádoby,“ podotkol Danko s tým, že „budeme múdrejší“ o 17:00, kedy má parlament hlasovať.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok