Čo nestihol dokončiť, dokončia iní. Čaputová si uctila Kuciaka

TA3 SITA
21.2.2020 11:15

Prezidentka Zuzana Čaputová si uctila pamiatku novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej priamo na mieste, kde ich pred dvomi rokmi zavraždili. Pred bránou domu snúbencov vo Veľkej Mači položila ruže k ďalším kvetom, vencom a sviečkam.

„Mladí ľudia, ktorí plánovali svadbu a spoločný život, zomreli rukou vraha, ktorý chcel umlčať pravdu. Ak si objednávatelia vraždy mysleli, že smrť odradí ostatných novinárov v odhaľovaní celospoločenských káuz, prerátali sa. Čo nestihol dokončiť Ján Kuciak, dokončia iní. Spojili nás, česť pamiatke Jána a Martiny!“ Tento odkaz zverejnila prezidentka na sociálnej sieti spolu s fotkou spred Kuciakovho domu. Predtým zdieľala novú verziu Lennonovej piesne Imagine, ktorú pri príležitosti druhého výročia vraždy snúbencov naspievali Milan Lasica, Emma Drobná a ďalší.

Jána Kuciaka a jeho snúbenicu Martinu Kušnírovú zastrelili vo februári 2018 v ich dome vo Veľkej Mači. Kuciak pracoval ako investigatívny novinár pre portál Aktuality.sk. V rámci svojej činnosti sa zameriaval aj na kauzy spojené s podnikateľom Marianom Kočnerom.

V súčasnosti sa koná súdne pojednávanie s Marianom Kočnerom, Alenou Zsuzsovou, Miroslavom Marčekom a Tomášom Szabóom, ktorí sú obžalovaní z objednávky, sprostredkovania a vykonania vraždy. Miroslav Marček je pritom vyčlenený na samostatné súdne pojednávanie. Zoltána Andruskóa už Špecializovaný trestný súd odsúdil na 15 rokov odňatia slobody za podiel na úkladnej vražde novinára. Tú si u neho mala objednať Alena Zsuzsová na požiadanie Mariana Kočnera.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok