Hviezdou viedenského plesu bola herečka Ornella Mutiová

TA3 TASR
21.2.2020 10:00

V rakúskej metropole sa konal každoročný Ples vo viedenskej opere. Tradičné spoločenské podujatie po prvý raz v jeho histórii otvoril ženský tanečný pár.

Hviezdou viedenského plesu bola herečka Ornella Mutiová
SITA/AP

Pódium a hľadisko Viedenskej štátnej opery sa na jednu noc počas každej plesovej sezóny zmení na obrovský tanečný parket, ktorí zaplavia rakúski politici, biznismeni, klasickí hudobní umelci a radoví občania. Bál priťahuje tiež zahraničné celebrity. Viedenský podnikateľ Richard Lugner, ktorý na podujatie pozýva od začiatku 90. rokov svetové hviezdy, pôvodne chcel priviesť bývalú americkú lyžiarku Lindsey Vonnovú.

operaa_ac1100ae-9bd3-7cff.jpg

Športovkyňa však pozvanie zrušila krátko po tom, ako Lugner na tlačovej konferencii predstavil meno svojej hostky, držiac v ruke Vonnovej "nahú" fotografiu. Lugner napokon na bál pozval taliansku filmovú herečku Ornellu Mutiovú.

Ples vo viedenskej opere, ktorého začiatky siahajú do 19. storočia, sa zvyčajne začína o desiatej hodine večer a končí sa o šiestej hodine ráno. Vystupuje na ňom 150 tanečných párov a prítomná je vždy aj rakúska hlava štátu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok