Poslanci si pripomenuli pamiatku Kuciaka, Klus pozval na námestie

TA3 SITA
20.2.2020 13:26

Opoziční poslanci národnej rady si v parlamente pripomenuli pamiatku Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej, ktorých 21. februára 2018 zastrelili v ich dome vo Veľkej Mači. Vo vestibule parlamentu za nich pri tejto príležitosti položili veniec a zapálili sviečku.

Poslanci si pripomenuli pamiatku Kuciaka, Klus pozval na námestie
SITA/Branislav Bibel

Podpredseda parlamentu zo strany Sloboda a Solidarita Martin Klus zároveň vyzval všetkých občanov, aby sa v piatok o 16:00 zúčastnili na spomienkovom zhromaždení za Jána a Martinu na Námestí SNP v Bratislave, kam prídu aj rodičia zavraždených.

Klus taktiež považuje za vhodné, aby bol 21. február vyhlásený za spomienkový deň na Jána a Martinu, pretože si to podľa jeho slov zaslúžia. Je preto pripravený o tejto veci rokovať s exprezidentom a predsedom strany Za ľudí Andrejom Kiskom, ktorý s týmto návrhom prišiel, ako aj s ostatnými partnermi.

Jána Kuciaka a jeho snúbenicu Martinu Kušnírovú zastrelili vo februári 2018 v ich dome vo Veľkej Mači. Kuciak pracoval ako investigatívny novinár pre portál Aktuality.sk. V rámci svojej činnosti sa zameriaval aj na kauzy spojené s podnikateľom Marianom Kočnerom. V súčasnosti sa koná súdne pojednávanie s Marianom Kočnerom, Alenou Zsuzsovou, Miroslavom Marčekom a Tomášom Szabóom, ktorí sú obžalovaní z objednávky, sprostredkovania a vykonania vraždy. Miroslav Marček je pritom vyčlenený na samostatné súdne pojednávanie.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok