Renault má problém, rating mu znížili do špekulatívneho pásma

TA3 TASR
19.2.2020 11:48

Agentúra Moody’s v utorok večer zhoršila známku úverovej bonity Renaultu a tá sa dostala do špekulatívneho pásma. Akcie automobilky v stredu výrazne oslabili.

Renault má problém, rating mu znížili do špekulatívneho pásma
SITA/AP

Moody’s znížila rating Renaultu na Ba1. Dôvodom boli slabé celoročné hospodárske výsledky. Automobilka vlani zaznamenala prvú stratu za desaťročie, čo ukázali výsledky predložené v piatok. Akcie Renaultu v rannom obchodovaní v stredu padli o 2,3 % na 30,2 eura, čo bolo najmenej od polovice roka 2012, a patrili medzi tituly hlavného parížskeho indexu CAC 40 s najhoršou výkonnosťou.

"Zníženie ratingu na Ba1 spôsobilo výrazné zhoršenie prevádzkového výsledku v roku 2019, ktorý už nie je primeraný pre ratingovú kategóriu Baa3," uviedla Moody’s. "Na základe vyhliadok firmy pre rok 2020 počítajúcich s ďalším poklesom prevádzkovej marže skupiny a s pokračujúcou slabosťou trhového prostredia, neočakávame, že Renault bude v strednodobom horizonte schopný vrátiť sa na zdravé úrovne prevádzkovej marže." Brokerská firma Jefferies znížila cieľovú cenu akcie Renaultu na 28 eur z 38 eur.

Témy: Moody's Renault
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok