Galkovci podporili schôdzu, šéf DS ich už nechce na kandidátke

TA3 TASR
18.2.2020 14:54

Predseda Demokratickej strany Michal Kravčík žiada poslancov okolo Ľubomíra Galka, aby odišli z kandidátky. Dôvodom je, že umožnili otvorenie parlamentnej schôdze. Galko krok poslancov odôvodnil tým, že chcel v rozprave vyjadriť svoj názor na jednotlivé návrhy. Galkovci sú po svojom kroku terčom ostrej kritiky.

Galkovci podporili schôdzu, šéf DS ich už nechce na kandidátke
SITA/Milo Fabian (ilustračná fotografia)

Predseda DS Kravčík uviedol, že poslanci sa rozhodli podieľať na volebnej korupcii. "Moju dôveru definitívne stratili a žiadam ich o odchod z volebnej kandidátky Demokratickej strany," doplnil.

Galko vysvetlil, že sú s kolegami pripravení pracovať a vysvetliť v rozprave, čo si o jednotlivých návrhoch myslia. "Z politických strán, ktoré si hovoria 'demokratická opozícia', s nami nikto nerokoval, nikto z nich nebol sa s nami dohodnúť na nejakom spoločnom postupe," vysvetlil. Po tom, ako sa stali terčom kritiky, galkovci zvolali tlačovú besedu, kde vysvetľovali svoj krok. "My so smerákmi nerokujeme, my ich zatvárame," reagoval Galko na podozrenia, že sa spojili s koalíciou. O sociálnych opatreniach chcú v pléne diskutovať.

Parlament mal rokovať o zavedení 13. dôchodku, zvýšení prídavku na dieťa, zrušení diaľničných známok aj o Istanbulskom dohovore. Schôdzu inicioval Smer-SD a SNS, opozícia za ňou vidí snahu kupovať si hlasy voličov. Snemovňa napokon v utorok nerokovala, pár nezaradených poslancov totiž schôdzu zablokovalo. Predseda parlamentu Andrej Danko ju prerušil do stredy.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok