Bubeníková sa vzdala funkcie pri gréckej privatizácii

SITA, TA3
10.8.2012 11:40

Bývalá šéfka Fondu národného majetku SR Anna Bubeníková sa po mediálnej kampani v súvislosti s kauzou Gorila a jej nomináciou na post poradcu pri privatizácii v Grécku tejto funkcie vzdala.

Svoje rozhodnutie napriek vyjadrenej podpore oznámila vo štvrtok 9. augusta cez svojich právnikov. Motivovala ju k tomu hlavne snaha umožniť poradnému orgánu Gréckeho rozvojového fondu, aby všetko svoje úsilie mohol naďalej venovať svojej hlavnej činnosti s dosahom na budúci vývoj Grécka a na život jeho obyvateľov, a možno s dosahom na celú Európsku úniu.


Účelom Gréckeho rozvojového fondu je privatizácia štátneho majetku, vrátane nehnuteľností, infraštruktúry a štátom vlastnených podnikov. Zriadil sa na šesť rokov s cieľom pritiahnuť zahraničný kapitál a prispieť k obnove gréckej ekonomiky. Za členku Rady expertov bola Bubeníková vymenovaná v júli minulého roka.
Vláda ju odvolala v januári tohto roka z čela FNM pre informácie z údajných spisov Slovenskej informačnej služby (SIS) Gorila, ktoré naznačovali jej korupčné správanie ešte v období druhej vlády Mikuláša Dzurindu (SDKÚ-DS) v rokoch 2005 a 2006.


Po tom, ako sa verejnosť dozvedela, že radí Grékom ako privatizovať majetok, sa na Slovensku zdvihla vlna kritiky. Ministerstvo financií avizovalo, že požiada listom Eurogroup o prehodnotenie jej nominácie.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok